Ирена Коцева: „Нека бъдем по-умерени във взаимоотношенията си”

„Гордея се със свършената от мен работа в Народното събрание през изминалите два мандата и единственото, за което съжалявам, е че няма да мога да довърша започнатите законопроекти, на някои от които съм била и съвносител”, коментира на пресконференция в офиса на ГЕРБ в Самоков на 3 май подалата оставка като депутат Ирена Коцева. Тя допълни същевременно, че в парламентарните комисии по образование и наука и по култура и медии, както и като цяло в парламента, има достатъчно отговорни хора, които ще продължат реформите.
Коцева коментира и повода за оставка – съмненията около изпълнението на обществената поръчка за изграждане на 60 спирки в София, спечелена от фирмата, в която мъжът й е съдружник.
„Вярвам, че работата е извършена качествено. Смятам, че преди да се хвърлят обвинения в обществото и да се коментират слухове, е редно да се изчака проверката на компетентните органи и техният официален отговор, още повече, че договорът е в сила за 60 месеца и е валиден към момента”, заяви ексдепутатката.
Тя добави, че е получила пълна подкрепа от парламентарната група на ГЕРБ, както и от представители на останалите партии в парламента.
„Колегите от парламента, които имат фирми с ефективни договори за изпълнение на поръчки към държавата, ме защитиха напълно и аз съм им благодарна от сърце. Нормално е и членовете на семействата на депутатите да продължат своята работа”, изтъкна Коцева.
„Много приятели, познати и колеги, включително представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /в чиято дейност съм участвала/ и на посетените от мен посолства на чужди държави, демонстрираха подкрепа, уважение и обич към мен, което няма как да не ме стопли в този труден момент. Подкрепата на депутати от други политически партии в парламента показва, че в народното събрание има достойни, сериозни и добри хора от всички формации. Твърдо съм против мнението, че в парламента работят хора, чиято цел е облагодетелстване или участие в корупционни схеми”, категорична бе доскорошната народна представителка. Тя призова всички да бъдат по-умерени във взаимоотношенията си.
След напускането на Народното събрание в края на април Ирена Коцева е възстановена на предишната си длъжност – директор на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Както стана ясно на пресконференцията, още с встъпването си в длъжност е подала молба за полагаща й се отпуска от минал период, за да може сега, по думите й, „в може би най-важния месец за училището ръководният екип да продължи своята работа по същия успешен начин”.
Коцева остава начело и на самоковската структура на ГЕРБ.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*