И в Продановци честваха настъпването на коледно-новогодишните празници

Задушевна атмосфера се възцари в сряда вечер, на 20 декември, в Продановци, на коледното тържество на читалище „Възраждане”. Тон за празника с кръшните си хора даде едноименният местен танцов състав, в чиито редици неотменно играе и секретарят на читалището Елица Лобутова. Родният фолклор бе представен и от колоритния мъжки състав на ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев.
В празника се включиха и много деца и младежи от селото. Габриела Лобутова, Йоана Волова и Кристина Николчова разказаха историята на коледните чорапчета, легенда за елхата и за Дядо Коледа. 6-годишният Антон Даганов – най-малкият участник, и 8-годишната Мариела Благоева се изявиха със стихчета, а Ванеса Йорданова поздрави с песен присъстващите в топлата и уютна зала.
Още от началото на декември тук е отворила врати и празнична работилничка. Сръчните участници в нея измайсторили празнични картички, коледни табла, снежни човеци от пластмасови чаши и други оригинални и красиви изделия. Изложената продукция на тези активни деца и младежи придаде на читалищната зала още по-празничен вид.
Водещи бяха Анджела Шаламанова и Симона Георгиева. Домакините благодариха за страхотната изненада – ръчно измайсторена и надписана питка, на майсторката-кулинарка Катя Драганова.
След тържеството по инициатива на кметството аниматори забавляваха най-малките, а по-късно лично Дядо Коледа ги дари с подаръци.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*