И в Радуил празнуваха новогодишно

Радуилци празнуваха коледно-новогодишните празници на 30 декември. Въпреки студа хората напълниха салона. На фона на красиво и богато украсената сцена – дело на Албена и Мария – служителките на местното читалище „Христо Ботев” – деца рецитираха стихове за най-хубавите зимни празници. Група „Радуилче” пък зарадва зрителите с танци. Поздрав с обичаните стари градски песни отправиха дамите от състава с ръководител Васил Сотиров. Участничките в двете фолклорни певчески групи доказаха, че въпреки възрастта, песента е техният живот. Жените от „Здравец” и „Детелини” са гордостта на селото. Славата на Радуил разнасят и двата танцови състава – „Ибърски ритми” и „Лудо-младо”, чиито хора предизвикаха бурни аплодисменти.
Гостите – Латинка Трохарова и Васил Димитров от Самоков, се представиха като дует, а една от песните им бе посветена на раждането на Исус Христос.
Танцьорките от ансамбъл „Самоков” направиха силно впечатление с професионалните си изпълнения, а черешката на тортата постави с чудесните си песни младата радуилка Деси Николова, която е студентка в Благоевград.
Дядо Коледа раздаде на всички деца подаръци, осигурени от кметството и читалището. Участниците се почерпиха с баници, погачи и сладкиши, приготвени от майсторките-радуилки. Последваха нови песни и хора и всички усетиха силата на празничните дни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*