И самоковци поздравиха 90-годишен спортист-ветеран

Цели 50 години е отдал доц. д-р Еню Бояджиев на активния спорт. Представители на спортни клубове от цялата страна пристигнаха в НСА в София, за да отбележат 90-годишния му юбилей.
Познавам г-н Бояджиев покрай Нели Ковачка, председател на софийския спортен клуб „Люлин”, и покрай самоковския клуб „Аполон” с ръководител Ваня Димитрачкова. Била съм на много от организираните спортни празници с тях.
Сред гостите бяха зам.-председателят на БОК Йорданка Благоева, проф. Никола Хаджиев, председател на Асоциацията на спортистите-ветерани, преподаватели от НСА и др.
Прожектирани бяха кадри от богатия спортен живот на Бояджиев, които той самият коментираше с много ясна памет. Много може да се разказва за този неуморим, чист, изпълнен с доброта и грижовност човек. Затова и наградите, и поздравителните адреси, посветените на него стихове, подаръците и цветята бяха много. Плакет от Министерството на младежта и спорта, златна значка от БОК, герб на София от Софийска община и много други отличия напълниха със сълзи очите на г-н Бояджиев. Към всички тези признания се присъединих и аз – с чаша с герба на Самоков, голяма мартеница и поздравление от името на самоковския клуб „Аполон”.
За свой достоен заместник Бояджиев предложи Панайот Бончев. На коктейла накрая пък импровизиран хор зарадва с „На многая лета” юбиляра.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*