И социално слаби ще могат да обновят домовете си

Снимка: http://capo-build.com/

Социално слаби граждани от Самоков ще могат да си санират къщите по новата европейска оперативна програма „Региони в растеж“.
В програмата Община Самоков е включена заедно с още 27 общини в страната, между които Ботевград, Сандански, Разлог и др.
Предвидените общо средства за осигуряване на енергийна ефективност на жилищни и обществени сгради са 207 млн. лв. Всяка от общините има определен бюджет. Половината от средствата могат да отидат за жилищни сгради, а останалата част – за обществени.
Изискването е собствениците на еднофамилни жилищни сгради да са социално слаби. Те трябва да получават социални помощи за отопление, а в къщите им да не се извършва стопанска дейност е те да се ползват само за живеене. По програмата могат да се обновят и сградите на музеи, галерии и други културни институции.
Крайният срок за подаване на проектните предложения е 31 май 2016 г., но преди това – до 15 март, Общината трябва да е подала проектните си предложения за най-малко половината от бюджета по процедурата. 28-те общини ще получат и бонус от общо 1 млн. лв. за техническа помощ.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*