Какво да учим? – „Организация на туризма и свободното време”!

В Професионалната гимназия по туризъм се изучава специалност „Организация на туризма и свободното време”. Туризмът е най-бързо развиващият се сектор на българската икономика, а в същото време, включително в Самоков и Боровец, има дефицит на квалифицирани кадри с езикова и компютърна подготовка, общителни и позитивни.
Обучението при нас осигурява сериозна подготовка в областта на хотелиерството и ресторантьорството, разработване на маршрути и организиране на пътувания и различни анимации. Част от практиките се провеждат в хотели, ресторанти и туристически агенции в Боровец и Самоков. Организират се пътувания до различни дестинации. Младежите се запознават отблизо с дейността на туроператори като „АСТРАЛ Холидейз” – водещ туроператор с мрежа от 20 офиса в страната, включително на летище София и на пл. „Народно събрание”. Учениците вкусват усещането да се движиш през невероятна природа, сред очарованието на Боянската черква и Рилския манастир /включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО/, усещат романтиката на Стария град в Пловдив. При пътуването учениците се изявяват като екскурзоводи и изнасят беседи на български и чужд език, забавляват се невероятно с различни анимации.
Ние ще ви провокираме да мислите творчески, да бъдете самостоятелни, мобилни и новаторски настроени. Ще получите подготовка по два чужди езика, както и стабилна компютърна грамотност, отлична подготовка по всички предмети, което води до успех при кандидатстването във ВУЗ. Ще Ви научим на компетентност и практически умения, които да Ви създадат самочувствието на професионалисти!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*