Калина Влади представи книгата си „Бодлива нежност” в Сарафската къща

Стихосбирка под надслов „Бодлива нежност” представи в Сарафската къща на 30 ноември дупнишката авторка Калина Влади /артистичен псевдоним на Василка Сумева/.
За новата книга и посланието на творбите в нея говори Константин Враджалиев, гл. асистент в СУ „Св. Климент Охридски” и създател на поетичната група във фейсбук „Същественото е невидимо за очите”.
„Калина Влади се появи в поетичното пространство сякаш за да докаже, че в живота няма такова нещо като „късна есен” или „закъсняла мечта”… Мечтите се сбъдват тогава, когато не се отказваш от тях. Още с първите си поетични творения тя прикова вниманието на читателите не толкова с перфектно поетично майсторство и ритмика, отколкото с умението да докосва, а в отделни моменти и да разтърсва, най-фините фибри на душата. Със своята неповторима, самобитна и оригинална поезия тя определено се харесва на ония свои читатели, за които Любовта е смисъл на живота”, посочи Враджалиев.
Самата Калина Влади пък възкликна: „Аз не съм това, което пиша, аз съм и това, което вие чувствате, докато четете моите стихотворения!” Дебютната си стихосбирка актрисата в Дупнишкия театър е посветила на своя 60-годишен юбилей. Самите стихове пък са разпределени в три цикъла. В няколко своеобразни театрални сценки те бяха представени от поетесата и от гл. ас. Враджалиев.
Подходящ музикален фон създадоха участниците в китарния ансамбъл „Акустика” с ръководител Христо Христов. За озвучаването допринесе и художникът Иван Шуманов, който представи и творби на приложното изкуство.
Положителни отзиви за произведенията на гостенката споделиха Красимир Димитров, Анна Манова, Лили Шуманова.
Калина Влади изрази благодарност и раздаде с удоволствие автографи.
Даден бе и коктейл.
Уютна обстановка създаде уредничката на къщата Марияна Лобутова, която зарадва посетителите и с книга за историята на фонд „13 века България”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*