Канализацията в района на Легето ще се обнови

Започва обновяването на канализацията на улици в Легето, съобщиха от Общината. Специалисти от  „Парсек Груп” ЕООД стартират подготвителните дейности.
По искане на кмета Владимир Георгиев Община Самоков е получила за извършване на преустройството 420 хил. лв. Целта е да се откликне на многобройните жалби на живеещи в района на Легето и около училище “Св. св. Кирил и Методий”, чиито имоти от години се наводняват при всеки обилен дъжд.
Проектът предвижда съществуващите сега тесни тръби в този участък да се подменят с по-широки и канализационната вода да се отвежда в колектор 3, чието трасе преминава по бул. „България”. Ремонтните дейности ще започнат оттам, а след това ще се положат тръбите по ул. „Захари Хаджигюров” и ул. „Христо Смирненски”.
Заради строителните дейности периодично ще бъдат затваряни улици. Първоначално, както уточниха от Общината, ще бъде затворена ул. “Захари Хаджигюров” в частта й между бул. „България” и ул. „Отец Паисий”.
С осъществяването на проекта ще бъдат изградени 226 метра от главен колектор 2, както и 185 метра отливен канал. След това ще бъде възстановена и асфалтовата настилка на улиците в района.
От Община Самоков се извиняват на гражданите за неудобствата, които ще бъдат причинени по време на предстоящите строително-ремонтни работи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*