Картини – дарения населиха Сарафската къща

По случай Деня на дарителите /6 декември/ Националният дарителски фонд „13 века България” организира в понеделник, на 7 декември, в Сарафската къща изложба на 34 платна, дарени от творци.
В залите на този паметник на културата до 17 декември можете да се насладите на произведения на Евгени Босяцки, Йоан Папазоглу, Атанас Качамаков, Любен Зидаров, Дойчин Русев, Антония Дуенде, Дени Орманова и Руска Маринова, която, както се знае, е родом от Самоков и е потомка на възрожденския просветител Захари Круша.
За значението на дарителството и за дарителите в тази изложба говори уредничката на Сарафската къща Марияна Лобутова. Изпълнителният директор на фонд „13 века България” Митко Тодоров връчи дарение – книги с историческа и научна тематика, на доброволческия клуб в СОУ „Отец Паисий”. Преподавателката Емилия Бонева благодари от името на училището. Всеки присъстващ на изложбата получи и подарък – книга.
Допълнителна тържественост на вечерта придадоха чудесните изпълнения на състав „Медени звънчета” от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” с ръководител Даниела Георгиева. Сред присъстващите бяха зам.-кметът Сия Шехтанова, ученици, представители на културната общественост в града.
Своеобразният празник на духа завърши с разговори на чаша вино и бонбони.

Евгения Попова

Митко Димитров и Марияна Лобутова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*