Клаудия Пенкова попадна в идеалната петица на втория кръг на „А” група

Новият гард в редиците на женския баскетболен „Рилски спортист” Клаудия Пенкова попадна в идеалния отбор на втория кръг за сезона в „А” група /общо източната и западната дивизия/. 19-годишната състезателка направни силно впечатление с играта си при първата победа на „Рилски” за сезона срещу „Черно море” със 74:47. 163-сантиметровата баскетболистка записа на името си 16 точки, 7 асистенции, също толкова отнети топки и 5 борби, за да оформи коефициент на полезно действие 24. Това е и четвъртата най-добра индивидуална статистика за кръга.
Номер едно стана доскорошната съотборничка на Пенкова в разпадналия се състав на „Балкан” Карина Константинова, която вече е част от „Берое”, с внушителния коефициент на полезно действие 38. След нея се нареждат Константина Какогиани от столичния „Септември 97” с КПД 32, Елена Димова от „Шампион 2006” /София/ с КПД 28, а идеалната петица на втория кръг затварят с еднакъв коефициент /24/ нашата Клаудия Пенкова и Виктория Стойчева от „Монтана 2003”.
Клаудия намери място и в още две класации. Тя стана лидер по отнети топки за кръга – общо 7, а направените от нея 7 асистенции й отредиха трето място в тази класация.
Шестте отнети топки от противникови състезателки отредиха второ място в това направление на друга баскетболистка на „Рилски спортист” – Валентина Клисарска.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*