Клуб за приложно изкуство стартира в Младежкия дом

Мартина Аджикова, Габриела Стоянова, Радостина Иванова и Надя Георгиева /от ляво надясно/ се упражняват пред погледа на Латинка Щъркелова

„Арт палитра” – така се казва създаденият навръх 2 юни клуб за приложно изкуство в Младежкия дом. Ръководител на клуба ще бъде директорката на дома Латинка Щъркелова, която има опит с този вид творчество.
В клуба вече членуват пет момичета – Габриела Стоянова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, Надя Георгиева и Мартина Аджикова от ОУ „Христо Максимов”, Радостина Иванова от СОУ „Отец Паисий” и Станиела Хаджийска от ПГ „Константин Фотинов”. Очакват се скоро и много нови попълнения.
Учениците ще творят всеки ден, поне в началото, по тяхното изрично желание. Засега си носят сами материалите от вкъщи, но се надяват занапред да обогатят фонда си. Л. Щъркелова поясни, че предстои да се работи, разбира се, с природни и екологични материали. Предвижда се първата изложба, на която да покажат творбите си от лятото, да се проведе през септември т. г. С оглед обаче на бързите ръце и богатото въображение на момичетата има дори предложения изложението да се състои по-рано.
„Радвам се, че съм тук, защото така ще използвам по-пълноценно свободното си време през лятото”, сподели за „Приятел” Радостина Иванова. Габи Стоянова обобщи, че й харесва да се занимава с изкуство, а новият клуб е точното място да обмени опит с нови приятели, с които да се учат взаимно. Надя Георгиева обича да рисува, а на втората сбирка на членовете на клуба бе донесла и свои скици. „Като идвам тук, ще запълвам и празнината в програмата си, тъй като след училище чакам известно време автобуса за Говедарци, където живея”, откровена бе Надя. Мартина Аджикова пък каза, че любовта й към творчеството ще намери точния израз в клуба.
Младите таланти разказаха, че родителите им са приели радушно идеята и са ги насърчили за бъдещите им прояви.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*