Кметът Георгиев гостува на първолаци от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Вълнуваща среща с кмета Владимир Георгиев имаха първокласници с учители Даниела Околска и Лидия Найденова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” във вторник, 10 октомври. Макар и малко притеснени, домакините показаха завидни познания за историята и развитието на Самоков, за природните и културните забележителности, условията за спорт и отдих, географското положение и произхода на името на града… Момиче рецитира стихотворение за Самоков, а всички заедно се изявиха и с песен. Накрая под акомпанимента на акордеониста Георги Машов изпълниха и „Хубава си, моя горо”.
Малчуганите не пестиха и въпросите си към градоначалника. От приятелския разговор стана ясно, че Вл. Георгиев е придобил началното си образование в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, а първата му учителка е била Мария Петрунова. „Тя често ни извеждаше на разходки, включително и до двора на къщата й, където рисувахме на воля”, спомни си кметът. Любимата му книга като малък е „Робинзон Крузо”. „Четях с голям интерес неговите премеждия”, припомни си Георгиев. Той обичал да разлиства и популярното на времето списание „Дъга”. В гимназиална възраст мечтаел да стане лекар. В крайна сметка – след отбиване на военната служба, завършва право и става адвокат.
Към края на срещата домакините връчиха символичен ключ от Къщата на приятелите на 1-б клас и се снимаха с първия си гост. Вл. Георгиев пък им пожела здраве, да се учат и да бъдат много любознателни. „Кой знае – сред вас може да има и бъдещи кметове”, допълни с усмивка той.
На срещата присъства и директорът на училището Георги Панев, който благодари на кмета за съдействието при ремонта на санитарните възли и за продължаващото изграждане на физкултурния салон в двора на школото.
Сред участниците бяха и ученици от горния курс, които получиха втория ключ от новата любима Къща на приятелите на 1-б клас.
От името на организаторите Лидия Найденова благодари на кмета Георгиев за доверието и отделеното време. Тя изказа признателността си и към колегите от училището Татяна Костова и Георги Машов за оказаната подкрепа и съдействие.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*