Кметът иска от „Пътна инфраструктура” да подобри маркировката

Зачестилите катастрофи в Самоков, включително с два смърттни случая през последните дни, са провокирали кмета Владимир Георгиев да изпрати спешно писмо до Агенция „Пътна инфраструктура” с искане да се предприемат незабавни мерки за по-добрата маркировка в града и по-специално за участъка от републиканския път, който в рамките на Самоков включва ул. „Софийско шосе”, бул. „Искър” и част от ул. „Цар Борис ІІІ”.
В писмото се подчертава, че маркировката е избледняла и незабележима през тъмната част на денонощието. Освен това правият участък дава възможност за развиване на високи скорости.
Георгиев предлага във връзка с това да се изградят изкуствени неравности поне на три места – на пешеходните пътеки при „Била”, при отклонението за новия мост и при автоспирката край Туристическата градина. В документа се настоява там да бъде поставена светеща маркировка, а преди „зебрите” – светещи пътни знаци. Подобни промени се предлагат и за ул. „Софийско шосе”.
Кметът призовава пътното ведомство да назначи и комисия, която да изготви схема на паркиране по цялата дължината на републиканския път в рамките на града ни, тъй като сега паркираните автомобили ограничават силно видимостта на пешеходците и шофьорите.
Трябва да се действа своевременно, тъй като в момента е пикът на активния зимен сезон и  движението на коли и минувачи по тази основна за града ни артерия е изключително оживено.
Копия от писмото са изпратени до Областното пътно управление и до Областната дирекция на МВР.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*