Кметът прие златната медалистка от Корея

Градоначалникът Владимир Георгиев прие на 12 февруари новата спортна гордост на Самоков – скиорката Бенита Петрова.
Както е известно, 13-годишната алпийка се окичи преди броени дни със злато и два бронзови медала на Световните зимни игри за спортисти с интелектуални затруднения “Спешъл олимпикс” в Република Корея. Бенита бе най-добра в слалома и трета в гигантския и в супергигантския слалом. В игрите участваха над 3000 състезатели от 113 държави.
Кметът честити големия успех на седмокласничката от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” и й подари красиво зимно яке.
Видимо развълнувана, Бенита благодари за жеста. Близките й пък споделиха своята радост и удовлетворение от нейните успехи и изразиха надежда, че Общината ще продължи да подкрепя младата спортистка.
Вл. Георгиев насърчи момичето да продължи да се учи и да се труди, както и да се запише в спортен клуб. Бенита отговори, че ще обмисли идеята.
От името на „Спешъл Олимпикс” Добрин Георгиев благодари на общинската управа за подкрепата и топлото посрещане на призьорката и в израз на признателност връчи на г-н Георгиев специален сертификат.
На срещата присъстваха и заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов.
х х х
Междувременно Бенита бе тържествено посрещната и в своето училище. Директорката на „Митр. Авкс. Велешки” Ирена Коцева изрази възторга на ученици и учители от постиженията на седмокласничката и й връчи раница и летописната книга на учебното заведение. Бурно аплодирана, Бенита благодари сърдечно на всички за поздравленията и подкрепата.

В. Василев
Е. Иванова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*