Кметът разговаря със зам.-министър за санирането на блокове

Във връзка с приетата наскоро Национална програма за енергийна ефективност кметът Владимир Георгиев е разговарял със зам.-министъра на регионалното развитие Иван Цанов.
Междувременно общинската администрация готви справка за жилищните блокове, които могат да бъдат включени в програмата и санирани.
В изпълнение на самата програма общините имат големи ангажименти. Те отговарят за избора на изпълнители за осъществяване на отделните дейности по сградите и за изпълнението на целия процес, включително за извършването на техническо обследване и изготвяне на технически паспорт, подготовката на обследването за енергийна ефективност от лицензирани одитори, проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи и за строителния и авторския надзор.
Все още във връзка с изпълнението на програмата много въпроси не са изяснени. Предстои да се дадат специални указания на общините и да започне приемането на заявления от сдруженията на собствениците при регистрирана етажна собственост.
Според зам.-министър Цанов разходите на общините ще бъдат осигурени от програмата. Още обаче не е ясно как ще стартира работата преди да бъдат получени средствата.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment

*