Кога ще се построят отново градски тоалетни?

В централната част на града ни се обновява градинката между площада и автогарата. Съобщено бе, че работата трябва да бъде свършена до 15 август, във връзка с предстоящото честване на празника на Самоков. До тази дата остават броени дни. Дано работниците успеят.
Но мисълта ми е и за друго. Там се работи сигурно вече цял месец. Защо не се сложи една химическа тоалетна например, за да не се ползват други тоалетни наблизо или работниците в извън обичайното работно време да се чудят къде да се облекчат. На други обекти, където се трудят повече хора, се вземат подобни мерки.
Но този въпрос поражда и друг – кога ще бъдат направени нови градски тоалетни? Преди време старите бяха затворени като амортизирани, а и хигиената там бе под всякаква критика. Това бе правилно решение, но тогава се каза, че скоро ще се построят нови тоалетни. От тогава обаче се минаха вече няколко години, а няма никаква промяна.
Хора в нужда в центъра и многобройните гости на града ни се чудят къде има тоалетни. Да, в автогарата има, но те са в експлоатация само през работно време, а и не всички хора минават през автогарата.
Този проблем не е маловажен, защото говори за културата на обществото ни и час по-скоро трябва да намери решение.

К. Андонов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*