Кога ще се приложи решението на Общината?

Снимка: архив

След многогодишно ходене по мъките най-после преди три години – на 9 септември 2011 г., Общинският съвет единодушно реши /Решение № 2055/ да задължи общинската администрация да изработи ПУП-ПИРЗ за квартали 175, 175а и 175б, в които попада и моят имот, намиращ се на ул. „Рила планина”.
Целта на решението бе да отпаднат нереализираните улици в този район /според план от преди много години/ и да се обособят урегулирани поземлени имоти за жилищно строителство. Нареждаше се да се предвидят и средства в общинския бюджет за изработването на съответния план.
След време този план бе изработен и съобщение на Общината за това излезе и в местната преса /в. „Приятел”, бр. 10 от 7 февруари 2014 г./. Съгласно съобщението заинтересованите лица можеха да направят в едномесечен срок писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план, адресирани до общинската администрация.
Този едномесечен срок изтече още през зимата, но и досега – половин година след това, нищо не се е изменило.
На 16 април 2014 г. от Общината ми бе издадена скица, съгласно която моят имот на ул. „Рила планина” 13 попада в улица и е публична общинска собственост съгласно заповед от 2007 г. Но според решението на Общинския съвет от 2011 г. и последвалите документи това съвсем не е така. Нищо такова обаче не е отразено, не е актуализирано.
Защо? Докога трябва да чакам аз, а и други хора, за да се нанесат необходимите корекции съгласно решението на Общинския съвет.
С години се протакаше решаването на този въпрос, а сега пак има забавяне. На човек му минава животът, докато чака. Кога ще си оправи с документи имота, кога ще строи?!…
Моля да се вземе отношение по този въпрос от съответните длъжностни лица и се предприемат необходимите стъпки, за да може най-после да си получим необходимите актуални документи за своите имоти. Досега загубихме много време, нерви, средства. Стига вече…

Йордан Янакиев
ул. „Рила планина” № 13

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*