Кой, как и къде чисти снега…

Проверка по сигнал

В мразовития съботен 14 януари няколко жители на Продановци потърсиха по телефона съдействие от редакцията. Хората се оплакаха, че била почистена само главната улица на селото. Търсели местния кмет, но той бил с изключен джиесем.
След като на домашния му телефон се включи гласова поща, позвънихме в “Бекастрой”. От фирмата поясниха обаче, че отговарят за чистенето при летни и зимни условия на Самоков, Боровец, Бели Искър, Долни и Горни Окол, Ново село, Райово, отбивките за Бели Искър, Мала църква, Ковачевци – Ярлово, Шипочан – Гуцал – Марица, но не и за Продановци.
Там, където кметовете на села са сключили договори с „Бекастрой”, почистваме снега, казаха още от фирмата. Кметовете на останалите села по всяка вероятност били сключили договори с други фирми.
Уточни се още, че за почистването на републиканските пътища в района отговарят различни фирми: за Боровец – София – „Станилов” ЕООД; за Ихтиман – Самоков и за Белчин – Ковачевци – Ярема – Трейс”АД; за Самоков – Дупница – „Пътно поддържане”.
За почистването са били обявени търгове от агенция „Пътна инфраструктура” за всички 28 области. Трудното, според запознати, идвало по-късно, когато големите фирми, предложили ниски цени и спечелили търговете, предоставяли изпълнението на работата на малки подизпълнители, които понякога не разполагали с необходимата техника и хора и работата се затруднявала.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*