Кой трови кучетата?

Снимка: www.novini.bg

Натъкнахме се на тъжна и грозна гледка – две кучета, явно отровени, в самия център на града ни. В 21 век! Хора гледаха и отминаваха. Но и деца гледат. На какво ги учим? Да убиват животните, за които иначе казваме, че са най-добрият приятел на човека! Че така утре може да се посегне и на хора, не дай Боже…
Сигурно е банална темата, но проблемът с бездомните кучета си остава. Трепят ги с пушка, със стрелички, тровят ги. Наскоро пак се писа за това. Говори се от време на време за приют, но май нищо не се прави. Толкова ли не може да се проучи опитът на друг град в това отношение? Пари ли не достигат? Или нещо друго?
Да не говорим, че от отровата може да пострада и някое невръстно дете.
И кой е поставил тази отрова – служител или някой съгражданин?
Не знаем към кого да адресираме тези въпроси – към Община, организации за защита на животните, граждани… Знаем, че има различни мнения по въпроса, но той не може да се остави на самотек. Защото може да стане и по-голямо нещастие.
Като нямаме достатъчно гражданско съзнание, поне трябва да се създаде организация за справяне с този проблем, а не само да си говорим и пишем за него и нищо да не се предприема.

Група граждани

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*