Колоездачи въртяха педалите в най-горещия ден в памет на Камен Станчев

Снимка: Ивайло Андреев

Състезание по шосейно колоездене в памет на Камен Станчев се състоя на 14 август в общината. Маршрутът бе Самоков – Бели Искър – Боровец – Самоков. Мъжете направиха пет обиколки – 126 км, а юношите старша възраст – четири – 101 км.
Преди старта отборите от няколко софийски клуба, както и от Троян, Габрово, Сливен, Несебър, бяха представени на централния площад „Захарий Зограф”. Изключително горещото време не спря десетките участници. Накрая призьорите бяха наградени, като общият награден фонд възлизаше на 2000 лв.
Камен Станчев е един от най-успешните български треньори по колоездене. Помогнал е за израстването на редица елитни наши състезатели. Като състезател е бил четвърти на световно първенство, втори на Пробега на мира. Има над 50 златни медала от държавни първенства. Почина през тази пролет на 83-годишна възраст. 
Организатор на състезанието беше столичният клуб „Васил Левски” с подкрепата на Община Самоков. На откриването присъства и зам.-кметът  Люба Кленова.
Стремежът е проявата да стане традиционна. Стана ясно, че интерес към нея вече са проявили и колоездачи от други страни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*