Концерт в читалището по случай националния празник

Жизнерадост и настроение излъчваха певиците на Говедарци

Израз на почит и преклонение към 3 март бе концертът, организиран на 1 март в читалище-паметник „Отец Паисий” от самото читалище и от читалище „Христо Ботев” в Говедарци.
Румен Цинцарски разбуни душите със стихотворението на Вазов „Опълченците на Шипка”. С химна и други патриотични песни се представи хор „Рилска песен” с диригент Иван Янков и корепетитор Борис Георгиев. И чудесни изпълнения на акордеон на Елена Рогачева и Мариян Минчев към школата с ръководител Г. Машов зарадваха присъстващите.
Много от посетителите бяха млади хора, дошли специално заради красивите и темпераментни мажоретки от състава с ръководител Теменужка Янкова. Добре се изяви, макар и в по-малък състав, женската фолклорна груп „Самокови” под съпровода на Петко Димитров /акордеон/, Стоян Чапкънов /мандолина/ и Димитър Годинячки /тарамбука/. Спомени за миналото и младостта предизвикаха у по-възрастните изпълненията на „Лунни лъчи”. Атмосферата в салона допълнително се стопли от темпераментните песни на „Дилижанс”. Съставът скоро ще гостува в студиото на Бони Милчева в телевизия СКАТ.
Не може концерт за такъв празник без народни песни и хора. Доказаха го участничките в женската фолклорна група от Говедарци с ръководител Даниела Георгиева. Наред с по-възрастните си колежки се изявиха и момичета, които пяха прекрасно индивидуално и в дует. Една от песните беше специален поздрав към народната певица от Ковачевци Кремена Станчева с пожелание за оздравяване. Изявиха се и малките танцьорки от Говедарци с ръководител Екатерина Ковачева.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*