Край морето – „От раклата на баба”

Летен лагер под надслов „От раклата на баба” проведе в края на август в Приморско Социалният консултативен център. Начинанието бе подпомогнато със средства по решение на Общинския съвет. В лагераучастваха общо 11 деца, юноши, млади и по-възрастни хора с увреждания, от многодетни семейства или с различни проблеми.
За участниците бяха организирани игри. Те сами изработиха сувенири, като използваха за материал стъклени бутилки, глина, миди, камъчета, клечки за уши, копчета, темперни бои, пластелин, конци…
Част от изработените по време на лагера накити, вази, купи, сувенири, всеки желаещ ще има възможност да види от 10 до 14 септември в офиса на ул. „Хан Кубрат” 7, съобщиха от Социалния консултативен център.
Участниците в лагера са посетили устието на р. Ропотамо и гр. Китен. С удоволствие са взели участие и в спортните игри в басейна на хотел „Фамилия клуб”.
Приятна изненада за групата е бил жестът на управителката на хотела Деана Христова, подарила на всички красиви летни шапки.
Петте дни, прекарани на морето, заредиха участниците с много положителни емоции, създадоха им нови трудови навици, приучиха ги към самостоятелност и ги обогатиха с нови приятели, отчитат от центъра.
От екипа на центъра изразяват благодарност на самоковската управа за предоставените финансови средства /1800 лв./, на домакините от хотелския комплекс и на транспортната фирма „Емилия Владичка” за комфортното пътуване.


Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*