Краси Анев отново неудържим, финишира 8-и в спринта в Руполдинг

Националът вече е 13-и в генералното класиране за Световната купа

Впечатляващото представяне на Краси Анев намери своето отражение и в старта от Световната купа в Руполдинг, Германия. Анев, със стартов номер 62, зае призовата 8-а позиция в спринта на 10 километра. Националът порази всичките 10 мишени на огневия рубеж и с изоставане от 1:09.9 мин. от победителя Йоханес Бьо намери място в челната десетка.
Любопитното е, че час след финала самоковецът пусна своя снимка на страницата си в една от социалните мрежи, което предизвика вълна от положителни коментари.
Владимир Илиев пък допусна само една грешка в стрелбата – от положение „легнал“ в първата стрелба, и завърши 17-и, на 1:30.3 мин. от Бьо. Третият роден представител – Иван Златев, се нареди 79-и, като направи два пропуска – и двата във втората стрелба. Златев остана на 3:50.6 мин. от първото място.
Силното бягане и точният мерник донесоха на Анев и Илиев класиране за масовия старт на 15 км. Там националите не се представиха толкова убедително, пресичайки финалната линия съответно 27-и и 30-и. Краси измина 15-километровото разстояние за 37:54.8 мин., като изостана на 2.12 мин. от победителя Симон Шемп /Германия/.
Анев нямаше ден в стрелбата и допусна две грешки на огневия рубеж, което не му позволи да се бори за място сред първите 15. Така се оправда и прогнозата на наставника на Краси – Георги Фъртунов, който дни преди състезанието изрази опасения, че асът ни ще има проблеми с аклиматизацията.
Другият роден представител в надпреварата – Владимир Илиев, пресече финалната линия с 30-о време. Роденият в Троян преди 27 години биатлонист направи цели пет пропуска, което нямаше как да бъде компенсирано в условията на неимоверно голямата конкуренция по трасето.
След 12 от 25 състезания лидер в подреждането за Световната купа е Мартен Фуркад от Франция с 516 точки. Втори е Антон Шипулин /Русия/ с 471, а трети – Симон Шемп с 429 т. Краси Анев е 13-и с 250 точки, а Владо Илиев – 26-и с актив от 187 пункта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*