Краси Анев с рекорд за сезона – завърши 14-и в Руполдинг и се класира за масовия старт

Най-добрият български биатлонист Красимир Анев записа най-доброто си класиране за сезона в Световната купа в днешния спирнт на 10 км в Руполдинг, Германия. Самоковецът повали безпогрешно 10-те мишени при двете си влизания на рубежа и с много добро бегово темпо се класира на 14-о място. 31-годишният състезател завърши на 52 секунди след тазгодишния хегемон в тура Йоханес Бьо от Норвегия, който дори си позволи да допусне една грешка при стрелбата. Триумфът за семейство Бьо днес бе пълен, тъй като Тарей – по-големият брат на Йоханес, стреля безгрешно и даде второ време. Трети се класира Бенедикт Дол от Германия, изпреварил дори и с един пропуск в стрелбата седемкратния победител в Световната купа Мартен Фуркад от Франция.
Благодарение на отличното си представяне в спринта Краси Анев доби правото да се състезава и в неделния масов старт на 15 км, в който право да участват имат само най-предно класираните 25 биатлонисти в генералното класиране за Световната купа, както и петте най-добри състезатели в кръга. Именно по този начин – с втори резултат на биатлонистите извън топ 25, нашият съгражданин се класира за първия си масов старт през сезона. Преди това обаче – утре от 16.30 ч., ще се проведе и щафета на 4 х 7.5 км, в която се очаква Краси да заеме ключовия последен пост.
В спринта в Руполдинг съотборниците на Анев в националния отбор се представиха под възможностите си и нито един от тях не влезе в зоната на точките – Димитър Герджиков бе 54-и с два пропуска, Антон Синапов завърши 73-и с три грешки, а Владимир Илиев пропадна до нетипичното за него 82-о място вследствие на четири неточни изстрела.
Лидер в генералното класиране за Световната купа продължава да бъде Йоханес Бьо с 602 точки, следван от руснака Александър Логинов с 452 и от французина Мартен Фуркад с 385. Красимир Анев заема 33-о място с актив от 102 точки.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*