Кристиан Попов – призьор в инициатива на Радио София

Наградените. Кристиан Попов е първият отляво.

Самоковецът Кристиан Валериев Попов стана един от седемте първокласници-призьори в инициативата на Радио София по повод седмия рожден ден на медията.
В кампанията „Седемте първолаци” на радиото са се регистрирали 52 деца от цялата страна. Чрез жребий са изтеглени щастливците – 3 момчета и 4 момичета. Сред тях попада и момченце от Самоков – Кристиан.
Малчуганите бяха поздравени на 12 септември в столицата лично от министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова. В приветствието си тя постави значението на радиото наравно с четенето и подчерта водещата роля на обществената медия за съхраняването на българската култура. Министър Коларова връчи и наградите на победителите, които само три дни по-късно чуха за първи път в живота си и училищния звънец – раници с тетрадки, моливи, блокчета, учебни пособия. От БНР малките щастливци получиха шапки, тениски и чаши. Директорът на Радио София Митко Димитров бе убеден, че малките ученици ще запомнят този ден за цял живот.
„Кристиан беше очарован от всичко, което стана. Дори спа с раничката си”, сподели за „Приятел” майка му Мая в следващия съботен ден. Докато разговаряхме с нея, дотича и самият малчуган. На главичката му беше шапката с логото на БНР. После бързо-бързо донесе новата си раничка, за да се похвали с подаръците. „Мамо, мамо, знаеш ли, че всички моливчета са със гумички”, почна да показва една след друга новите си придобивки Криси. Радваше им се искрено, още повече, че особено обича рисуването. Разбрахме още, че момченцето обича да помага на тати, а във фейсбук най-много харесва играта с нинджите.
Оказа се дори, че сегашната награда е трета за Кристиан – имал награди и от играта на „Зайо-Байо”, и от томбола за Деня на детето 1 юни от „Орифлейм”. „Вероятно и рождената дата – 8 март, му носи късмет”, вметна по-късно баба му Светла.
На 15 септември пък момченцето, изпълнявало ролята на джентълмен на тържеството през пролетта за 30-годишнината на ЦДГ ”Детелина”, пристъпи прага на НУ ”Станислав Доспевски” заедно с новите си другарчета първолаци от класа на Йорданка Кирова.

Надка Вардарова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*