Кулинарни изкушения по случай 8 март в Продановци

Трета поредна кулинарна изложба във връзка с 8 март – Международния ден на жената, инициира и реализира читалище “Възраждане” в Продановци в събота, 9 март.
“Жената е градивното начало във всяко измерение на битието – духовността, културата, изкуството и дори науката са немислими без това съзидателно начало. Жената е не само вдъхновителка – тя самата е създателка”, възкликна секретарят на читалището Елица Лобутова. Тя честити празника и благодари на отзовалите се на поканата кулинарки на различна възраст – Аделина Даганова, Димитрина Лобутова, Марияна Лобутова, Силвана Оцетова, Симона Георгиева и кметицата на Продановци Емилия Драганова, изявила се с вкусни кифлички със сладко от горски ягоди.


“Колежките” й в кухнята също се бяха постарали и очароваха присъстващите с домашни курабии, кекс, погачи, масленки и други сладки изкушения. Те бяха колкото старателно и оригинално украсени, толкова и вкусни. В това се увериха присъстващите в залата жители и гости на Продановци, които не само дегустираха, но и направиха така, че кулинарните творби, дело на многочасови усилия, буквално изчезнаха за “нула време”.
А какъв по-добър атестат за вкусовите качества на даден хранителен продукт от бързото му изяждане! За това помогнаха и дошлите в залата на читалището деца, които са и своеобразен залог, че тази и други подобни инициативи в Продановци имат смисъл, а и бъдеще.
Кулинарната изложба нямаше конкурсен характер, а всички участници получиха грамоти от организаторите.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*