Куп фаворити ще участват в рали „България“ от 5 до 7 юли

Водачът в класирането за Европейската купа Александър Салюк /Украйна/ с „Шкода Фабия S 2000” се очаква да пристигне за 44-ото издание на традиционното рали „България“ /5-7 юли/. Между очакваните известни състезатели е и италианецът Лука Бети с „Форд Фиеста S 2000”. Появата на Бети в списъка със заявки е изненада, тъй като през миналата година той беше изключен от състезанието още преди старта заради нарушение на правилата за тренировки.
С № 1 на старта в Самоков ще потегли националният шампион и миналогодишен победител Димитър Илиев с „Шкода Фабия S 2000“. С № 2 е заявен Крум Дончев с „Пежо 207 S 2000“, който заедно с Илия Чубриков попълва краткия списък на българските пилоти, печелили най-голямото ни състезание.
Запалянковците ще могат да гледат и някои от другите най-силни родни пилоти: Игнат Исаев /“Мицубиши Лансер Ево 9″/, Мартин Сурилов /с подобен автомобил/, Георги Василев /“Мицубиши Лансер Ево 8″/ и др.
При автомобилите с един двигателен мост се отличават заявките на Борис Григоров /“Ситроен C2 S1600″/, Антон Титов /“Ситроен DS3″/ и Даниел Попов /“Ситроен DS3″/.
Заявки за участие в надпреварата са дали общо 26 екипажа, 4 от които – чуждестранни.
Церемонията по откриването на ралито ще бъде в петък, на 5 юли, от 17,30 ч. на централния площад „Захарий Зограф”.
Финалът ще бъде също там в неделя, на 7 юли, към 14,45 ч. След това ще бъдат наградени победителите.
На площада тези дни във връзка с предстоящото тържествено откриване на ралито се монтира и специална голяма трибуна.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*