„Кюстендил“ наказа пропуските на „Рилски спортист“

Снимка: www.sportal.bg

Футболният „Рилски спортист“ загуби с 0:1 домакинството си на „Кюстендил“ на 10 септември в двубой от 6-ия кръг на група „Б“ на Югозападната Трета лига.
Единственото попадение в мача отбеляза звездата на гостите Даниел Гогов в 78-ата минута. Халфът се разписа с впечатляващ изстрел от дъгата пред наказателното поле, като топката се отклони в напречната греда преди да влети във вратата зад слисания страж на самоковци Майкъл Матев. Попадението смрази домаканите и те можеха да допуснат и втори гол в добавеното време, когато отново Гогов стреля мощно, но този път гредата се оказа верен помощник на вратаря Матев.
„Оранжевите“ сякаш направиха достатъчно, за да не загубят мача, но за пореден път се потвърди старата футболна максима, че когато отбор не оползотвори положенията си, то е твърде вероятно да бъде наказан. Капитанът на „Рилски“ Виктор Колев изпробва на два пъти мерника си, но той се оказа неточен. Радослав Василев пък предизвика отлично спасяване на вратаря на „Кюстендил“ Александър Михайлов през втората част. Именно между 55-ата и 70-ата минути домакините създадоха още няколко сериозни положения за гол, но фрапантни пропуски направиха опитният Орлин Старокин и нападателят Николай Манчевски, който не успя да се разпише срещу бившия си отбор.
Загубата остави „скиорите“ на 7-о място от 11-те тима в група „Б“ на Югозападната Трета лига с актив от 5 точки след първите 5 мача. Кюстендилци пък запазиха втората си позиция с 13 пункта – два по-малко от лидера „Костинброд“.
В следващия кръг нашите момчета гостуват на „Надежда“ (Доброславци) на 17 септември, събота, от 17 ч.

Югозападна Трета лига, група „Б“
ЦСКА-София II – „Костинброд“ – 0:1
„Септември“ (Симитли) – „Надежда“ (Доброславци) – 5:0
„Рилски спортист“ – „Кюстендил“ – 0:1
„Гранит“ (Владая) – „Оборище“ (Панагюрище) – 2:3
„Левски“ (София) II – „Вихрен“ (Сандански) – 0:0
„Пирин“ (Разлог) – почива

Снимка: www.sportal.bg

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*