Лошотията няма край, но за хубавото сме длъжни да кажем добра дума

Редакционно

„Признание за добре свършена работа” – така бе озаглавено читателско писмо, поместено в миналия брой на „Приятел” /бр. 15 от 24 февруари т. г./. В него се изказваше благодарност на местни управници и работници за бързо взети мерки след критични бележки за лошо състояние на улица в града ни.
Няколко дни преди този случай пък, за който става дума в това писмо, в редакцията дойде жител на Първи квартал, който от името на своите съседи благодари на общинското ръководство, лично на зам.-кмета Сайменов и на редакцията за бързите практически стъпки, предприети след публикуваното писмо под надслов „Защо нямаме улично осветление?” /бр. 12 на в. „Приятел” от 13 февруари т. г./. Оказа се, че още на другия ден след публикацията специалисти от ЧЕЗ със съдействието на Общината са възстановили осветлението по улиците в невралгичния район около паметника „Кръста” в този квартал.
Проблемите в живота ни няма да свършат, но колко добре е, когато властимащите и съответните ведомства се вслушват в сигналите на гражданите и веднага се заемат да отговорят с дела на критичните бележки.
Тези два случая, а и още преди тях, са показателни в това отношение.
Дано и други институции възприемат добрия пример.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*