Лошотията, прикрита като добро дело, и незнанието могат да ни навредят

Несъгласие

Пишем възмутени от неистините в статията в бр. 26 от 1 юли т. г. „И със здравето ли ще търгуваме?” Ние сме група членове на същия клуб, за който се говори в статията. Дамите, за които се злослови там, обясняват на всеки влязъл, че са консултанти по хранене, а не медицински лица, въпреки образованието си и дипломите, закачени на стената.
Ние сме членове на този клуб от различно време. Всички измервания /а не прегледи/ се правят в присъствието на членовете на клуба и на никого не е поставяна „диагноза”. Храната, с която ни черпят сутрин, е призната за заместител на храна № 1 в света, и ни я препоръчват не защото са дистрибутори, а защото самите те се хранят с нея и действието й върху клетките на организма е доказано и от водещи учени в областта на медицината. Това може да провери всеки средно интелигентен човек в интернет. Никой никога не е заплашван или задължаван да купува допълнителни добавки и две от нас са ярък пример за това. Ето и нашите истории в клуба:
Евгения Мишева: В началото на март дойдох на измерване, прецених, че може да имам само полза и станах член на клуба. Три месеца го посещавах всеки ден, изпълнявах всичко, което ми казваха консултантите, слушах внимателно лекциите по хранене и участвах редовно във Фит програмата. Резултатите се появиха още през първата седмица. Въпреки състоянието на организма ми тогава никой не ме е изнудвал да купувам допълнителни добавки и аз не си купих. След три месеца бях различен човек – имах редовен стомах, свалих 14.5 кг, вече спях добре, не се потях, организмът ми сега работи правилно и имам много енергия. От два месеца вече не съм член на клуба, спазвам си всичко, което научих, и продължавам да се чувствам добре. Винаги, когато решавам да посетя клуба, ме посрещат сърдечно и ме измерват и консултират безплатно. Всеки от града вижда промяната в мен.
Добринка Занева: Ядосана съм от тези измислици. Член съм на клуба от 79 дни и не съм купувала допълнителни добавки. Чувствам се много добре от промяната в храненето и гимнастиката, която правим всеки път. Здравето ми се подобри и това се доказа от последните изследвания, които си направих в болницата. През тези три месеца разбрах, че резултат нямат само тези, които не изпълняват препоръките на консултанта си.
Снежанка Арнаутска: Член съм на клуба вече 6 месеца и ще продължа, докато мога, защото това, с което лекарите не можаха да се справят години наред, се промени с корекция на хранителните навици и физическата активност, на която ни учат в клуба. Аз ползвам и индивидуална програма вкъщи, но по свой избор. Разбира се, че се заплаща, но тъй като за консултантите не е най-важна печалбата, всичко е съобразено с възможностите ми.
Написахме всичко това, защото народът ни наистина е достатъчно беден и изтормозен, че когато му се подава „такава въдица”, е добре да се хване на нея – да се довери на професионалистите и да си даде шанс за по-добър живот!

Снежанка Арнаутска
Добринка Занева
Евгения Мишева

Б. Р. Редакцията е готова да публикува и други мнения по разглеждания проблем.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*