Малките самоковски футболисти – със сребро от международен турнир

Малките състезатели от ФК „Рилски спортист”, родени през 2003-2004 и 2002 г., с треньор Димчо Маринов, участваха от 10 до 17 август в силен международен турнир в Албена.
В група „В” отборът на децата, родени в 2002 г., премери сили с 10 тима, като загуби от „Химки” /Москва/ с 0:5 и с по 0:2 от „Каспий” /Казахстан/ и „Черно море” /Вн/. Нашите момчета постигнаха и две равенства – 2:2 с „Митиши” – Москва /голмайстори: Войнов, К. Ярловски/ и 1:1 с „Юнак” – Аспарухово /Крумов/, което отреди на състава ни 9-о място в крайното класиране.
Децата, родени през 2003 г., победиха с 3:1 „Изида” – Добрич /Петър Войнов – 2 и Георги Смрикаров/ и с 2:0 „Добруджа” /Войнов и Смрикаров/, завършиха 0:0 с „Арсенал” /Харков, Украйна/, а на своеобразния финал загубиха с 0:1 от „Черно море”. Така нашите заеха второто място и заслужиха купи и медали.
„Благодаря на всички момчета за хъса, който показаха, за израстването, което е очевидно при родените през 2003 г. Много от малките състезатели имаха проблеми с болести по време на турнира, но показаха невероятен дух и в името на отбора се раздадоха докрай. Някои играха на непривични за тях постове, но се справиха отлично, особено Теди Тотев, който е с невероятен характер, непримирим дух и желание за игра”, заяви за „Приятел” наставникът Маринов.
Треньорът и благодари на родителите за доверието и допълни, че само с такива участия малките състезатели могат да развият своите качества.
Младият треньор е признателен и на своята съпруга, която се е справила отлично със задачата всички боледуващи бързо да се изправят на крака и да са боеспособни в мачовете.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*