Малките футболисти на Димчо Маринов с второ място за купа „Южно Черно море”

Футболистите от набор 2007 на „Рилски спортист-Самоков” с ръководител Димчо Маринов завършиха на второ място в силния международен турнир за купа „Южно Черно море 2017”, състоял се от 20 до 26 август в крайморските градчета Обзор и Бяла. 10-годишните малчугани стигнаха до четири успеха – над „Локомотив” /Ташкент, Узбекистан/ след обрат от 0:2 до 3:2, отново 3:2 над „Олимпик” /Варна/, 4:3 над сборния отбор „Висагинас-Обзор” /Литва-България/ и 6:1 над втория състав на „Спартак” /Ташкент/. Единствената загуба за нашите момчета дойде срещу първия тим на узбекистанския „Спартак” в третия ден от надпреварата, като от щаба ни я отдадоха на умората от сгъстената програма, трудните мачове и късата резервна скамейка.
Клубът ни бе удостоен освен със сребърните медали и с една от индивидуалните награди. Васил Каймаканов бе избран за най-добър нападател в турнира с отбелязаните от него 7 попадения и още толкова голови подавания.
Първенците при наборите 2007 и 2006 – узбекистанските „Спартак” и „Буньодкор”, заслужиха правото да се явят напълно безплатно на предстоящия през април догодина турнир в Самоков.
„Рилски” участва в шампионата и с играчи от набори 2001-2002 г. Те обаче не успяха да разкрият потенциала си и записаха едно равенство – 2:2 с „Олимпик” /Варна/, и две загуби – 2:4 от „Павликени” и 1:4 от „Самуил” /Самуилово, Сливенско/.
Това бе седмо поредно участие в турнира за „Рилски спортист-Самоков”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*