Маскирани обраха хотел в Боровец

Въоръжен грабеж е извършен около 2,40 ч. на 15 март в хотел „Вила парк” в Боровец.
Трима маскирани и облечени с черни дрехи, единият от които въоръжен с пистолет, влезли по това време в комплекса и завързали ръцете и краката на служителката на рецепцията и на служител по поддръжката със „свински опашки”, а устните им залепили с тиксо. Отворили чекмеджето, взели ключовете и отключили касата, откъдето взели две метални касети с 14 хил. лв. Задигнали и компютъра на локалното видео. От шкафче на рецепцията неканените гости пък отмъкнали друга метална касета с валута – 27 хил. рубли и 1400 евро. След това изчезнали в неизвестна посока.
По-късно администраторката успяла да се освободи и се обадила на тел. 112.
От РУП-Самоков допълниха, че в същата нощ към 4,30 ч. се получил сигнал за опожарен автомобил в района на Горни Окол. При проверката се оказало, че става въпрос за кола, незаконно отнета пред бл. 38 в кв. „Самоково”. Има съмнения за връзка между двете произшествия.
В понеделник, на 18 март, от полицейското управление в града ни уточниха, че във връзка с грабежа са задържани общо 12 души /11 от които криминално проявени/. След разпит 11 души са освободени, а един е задържан за 72 часа.
По случая е образувано досъдебно производство. Разследването е поверено на криминалисти от Областната дирекция на МВР и РУП-Самоков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*