Местна комисия прави с анкета план за работа

На работна среща на 15 февруари Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни отчете дейността си за миналата година и прие план за работа през 2012 г.
През изтеклия период комисията е откликнала на 35 сигнала за противообществени прояви на деца и юноши. По тях са били образувани 30 възпитателни дела. Общо 18 дела са приключени. По-голямата част от тях са били за кражби и хулигански прояви. 7 от извършителите на подобни деяния са малолетни – 4 момчета и 3 момичета. През годината са били осъществени и различни конкурси и други инициативи.
Стана ясно още, че общо 12 обществени възпитатели работят в училищата в общината.
В края на 2011 г. комисията е организирала анонимна анкета с участието на родители, резултатите от която ще бъдат взети под внимание при дейността през тази година.
В програмата за работа сега са предвидени главно прояви, свързани с борбата срещу наркотиците и насилието в училище. Ще бъдат организирани беседи срещу агресията, трафика на хора и за подпомагане на сексуалното образование на младите. Комисията ще бъде инициатор и на конкурси за есета и рисунки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*