„Миньор“ нанесе първа домакинска загуба на „Рилски“ – би 1:0 с гол от дузпа

„Рилски спортист“ допусна първо поражение у дома от близо една година /292 дни/, след като отстъпи с 0:1 на „Миньор“ /Перник/ в събота, 4 март. Последната загуба за „оранжевите“ на ст. „Искър“ датираше от 15 май 2016 г., когато те бяха отупани с 3:0 от „Струмска слава“ /Радомир/.
Вчерашният мач предложи равностойна игра, като и двата отбора имаха шансове да отбележат. Таранът на домакините Петко Петков бе близо до откриване на резултата в 24 мин., когато след триходова комбинация с Ивайло Захариев и Васил Киров се пребори с двама защитници на перничани, но нарушил баланса си и не успя да отправи точен завършващ удар. Гостите отвърнаха с далечни удари, отразени умело от Марио Райчев.
Така се стигна до 43-ата мин., когато топката срещна неволно ръката на наш бранител, но главният съдия посочи точката за изпълнение на дузпа. Капитанът на „Миньор“ Томислав Павлов стреля безупречно и откри резултата – 0:1. Малко след попадението се стигна и до опити за саморазправа между агитките от Самоков и Перник, но все пак страстите се уталожиха. За съжаление, гостуващите фенове показаха рогата си и счупиха няколко седалки на кокетния стадион.
Най-изгодното положение за състава на Воин Войнов през втората част дойде в 67-ата мин. След продължително меле в наказателното поле на гостите топката се запъти към вратата им, но с веща намеса на вратаря излезе в корнер. До края на срещата ще се запомни единствено червеният картон на Радослав Митревски от „Миньор“.
В игра за „Рилски“ през втората част влязоха три нови попълнения – нападателите Росен Йорданов /26 г./ и Кольо Чахов /22/, дошли от „Сокол“ /Негован/ и „Верея 2“, както и вътрешният полузащитник Денис Йорданов /20/, присъединил се към тима от „Струмска слава“.
„Рилски спортист“: Райчев, Крумов, Иванов, Колев, Янков, Младенов, Максимов /77 – Д. Йорданов/, Захариев /65 – Чахов/, Ръсовски /50 – Р. Йорданов/, Киров, Петков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*