Мирослав Васов най-добър за България /до 20 г./ на старта на Евро 2018 в София

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

Българският национален отбор допусна тежка загуба в зала „Универсиада“ от Словения с 52:73 на започналото вчера в София европейско първенство по баскетбол за младежи до 20 г. в дивизия Б. Сочените за фаворити преди мача гости от най-северната Балканска страна показаха по-стойностна продукция и заслужено се поздравиха с изразителен успех.
Една от малкото позитивни новини за наставника на националите Константин Папазов бе играта на даровития баскетболист на „Рилски спортист“ Мирослав Васов. 19-годишният младок бе най-добрият играч на домакините и закономерно получи най-много игрово време от целия състав – 32 минути. В тях Васов се отблагодари за доверието и се превърна в най-резултатния баскетболист за „трикольорите“ с 12 точки при почти перфектна успеваемост – 1/1 от средно и 2/3 от далечно разстояние, и 4/4 от фаул линията. Към тях Миро добави две отнети топки от противниково владение и по една борба и асистенция, като в същото време допусна една единствена грешка.
12 пункта добави още един от най-обещаващите родни състезатели Иван Алипиев, който от новия сезон ще играе за университетския отбор на „Лайола Меримаунт“ /Лос Анджелис/ в колежанското първенство на Съединените американски щати. Голямата звезда на отбора Йордан Минчев пък не успя да разкрие потенциала си и завърши двубоя с едва 9 пункта при много лош процент в стрелбата.
В другите срещи от нашата група Естония стигна до драматична победа над Словакия със 73:71, а Албания разгроми Молдова със 139:66.
Шампионатът на Стария континент се провежда на три арени – в залите „Универсиада“ и „Триадица“, както и в новоизградената зала на частното столично училище „Свети Георги“.
Днес от 18.15 ч. в зала „Универсиада“ България излиза за втория си мач срещу Албания.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*