Младежите загубиха първия бараж с “Чавдар” /Троян/, Васил Попов изригна с 31 точки

Вторият отбор на “Рилски спортист” загуби домакинството си на “Чавдар” /Троян/ на 6 януари със 75:85 в първи мач от баражите за допълване на Първата петица в “А” група.
Домакините трябваше да се справят на паркета без двама от лидерите си Мирослав Васов и Николай Гелов, които веднага след този мач играха за първия тим срещу “Академик” /Пловдив/. Това оказа влияние върху играта на младите самоковци и те загубиха първата част с 18:28. Още до почивката обаче състезателите на Борислав Трифонов на практика изравниха резултата. Силите на нашите момчета обаче не стигнаха за нещо повече и в крайна сметка те загубиха със 75:85. Това означава, че на реванша в Троян на 10 януари “Рилски 2” ще трябва да търси победа с над 10 точки разлика, за да се класира за финалния плейоф за допълване на първата петица в “А” група.
16-годишният Васил Попов изигра най-силния си мач в мъжкия баскетбол и завърши с 6 тройки и рекордните 31 точки. Адриан Белишки добави 10 точки, а с дабъл-дабъл от по 10 борби и асистенции изпъкна Калоян Стоянов. “Рилски спортист 2”: Попов 31, Белишки 10, Боянов 8, Георгиев 8, Стоянов /Адирков 6, Пл. Стефанов 5, Милушев 5, Д. Стефанов 2, Николов/. За гостите с 20 точки се отличи Данаил Христов, а бившият състезател на “Рилски” Ивайло Вучков отбеляза 9 точки.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*