Младежите на „Рилски спортист” подхлъзнаха „Чавдар” /Троян/

Снимка: www.bgbasket.com

Вторият отбор на „Рилски спортист” изигра отличен мач и победи с 93:89 фаворита „Чавдар” /Троян/ при домакинството си на 26 януари.
Двата тима изиграха вълнуващи 40 минути, в които предложиха куп обрати и интересни отигравания, а изходът от срещата бе решен буквално в самия й край. Самоковци се противопоставиха умело на по-опитния си противник още от самото начало и на почивката имаха преднина от три точки – 48:45. Нискорезултатна трета част постави под въпрос амбициите на домакините за крайния успех. Те обаче не паднаха духом и спечелиха последната четвърт с 33:21, а с това си осигуриха и крайната победа.
Самоковци играха на върха на моментните си възможности, а доказателство за това е и статистиката, която показва, че това е бил най-добрият мач от началото на сезона за трима от основните играчи на тима – Калоян Стоянов, Боян Боянов и Румен Георгиев. Стоянов завърши с 13 /!/ асистенции и 8 борби, Боянов записа 15 т. и 6 борби, а Георгиев постигна личен рекорд в мъжкия баскетбол с 22 пункта. Безспорен лидер на тима обаче бе юношеският национал Васил Попов, който се отличи с дабъл-дабъл от 30 т. и 15 борби, към които добави още 6 асистенции и 3 отнети топки.
„Р. спортист”: Попов 30, Боянов 15, Николов 10, Стоянов 3, Илиев 3 /Георгиев 22, Белишки 5, Смилкин 3, Бъчков 2/.
За троянци над всички бе бившият състезател на „Рилски” Станислав Славейков с дабъл-дабъл от 35 т. и 15 борби.
В следващия кръг възпитаниците на треньора Борислав Трифонов гостуват на ЦСКА на 2 февруари, неделя, от 17 ч. Нашите момчета заемат 4-о място в „А” група с 4 победи и 7 загуби, докато „червените” са една позиция по-надолу. Лидер е „Шумен”, а на второ място към момента е „Чавдар”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*