Младежите разгромиха „Видабаскет” и се класираха за баражите за Първата петица в „А” група

Снимка: www.bgbasket.com

Вторият отбор на „Рилски спортист” спечели с 99:62 домакинството си на „Видабаскет” на 9 декември и кръг преди края на Западната „А” група няма как да бъде изместен от четвъртата позиция от видинчани. Това означава, че самоковци ще играят баражи за допълването на Първата петица в дивизията. Съперник на нашия тим ще бъде третият в Източната група, който ще бъде определен от директния сблъсък между „Шумен” и „Чавдар” /Троян/ на 16 декември. Загубилият мача пък ще се изправи в другия своеобразен полуфинал срещу третия на запад – „Шампион 2006”. Победителите ще излязат на 13 януари на неутрален терен в пряк спор за Първата петица.
„Видабаскет” осъществи силна серия от 10:0 в началото на мача в „Арена Самоков”, но домакините не се стреснаха и до края на първата част изравниха за 24:24. Двубоят продължи да се развива кош за кош до средата на втория период, когато възпитаниците на Борислав Трифонов наложиха волята си и до почивката дръпнаха с 54:39. Нашите продължиха да играят вдъхновено и след паузата, за да постигнат втората си победа над „Видабаскет” през сезона.
Юношеският национал Васил Попов изигра най-силния си мач през кампанията и завърши с 25 точки /5 тройки/, 7 борби и 4 асистенции за 26 минути на паркета. Младежкият национал Мирослав Васов добави 19 пункта за също толкова игрови минути, а Боян Боянов изпъкна с дабъл-дабъл от 12 точки и 11 борби. 11 топки в подкошието овладя и Калоян Стоянов, а съотборниците му Адриан Белишки и Стоян Георгиев записаха по 12 пункта.
„Рилски спортист 2”: Попов 25, Васов 19, Боянов 12, Белишки 12, Стоянов 2 /Георгиев 12, Д. Стефанов 8, Пл. Стефанов 4, Милушев 3, Манов 2, Николов, Адирков/.
Следващата седмица – на 16 декември, от 17 ч., „Рилски 2” гостува на първенеца в редовния сезон „Академик” /Сф/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*