Младежи и девойки от ПТГ „Никола Вапцаров” учат деца на безопасен интернет

Беседа на тема „Безопасен интернет” пред ученици от прогимназиалния курс изнесоха на 26 април в конферентната зала на хотел „Арена” единадесетокласници от специалност „Икономика и мениджмънт” в ПТГ „Никола Вапцаров”.
„Ние работим по много предприемачески проекти, а сега решихме да проявим и социална отговорност. Проучихме, че за опасностите в интернет почти не се говори, и решихме да организираме тази среща, за да дадем полезни съвети как да се предпазят от рисковете в онлайн пространството най-рисковите групи от подрастващото поколение – учениците в 6 и 7 клас”, заяви преподавателката Биляна Стамова. Тя допълни, че в общината има 1100 ученици в тази възраст, които трябва да бъдат информирани за рисковете в „мрежата”, а не да се поддават на уловки и после да се затворят в себе си.
Внимавалите по време на мултимедийната презентация и дали верен отговор на последвалата викторина заслужиха награди.
Във форума се включиха представители на училищата „Св. св. Кирил и Методий”, „Хр. Максимов”, „Митр. Авксентий Велешки”, „Отец Паисий” и „К. Фотинов”. Организаторите пък бяха пременени в специално изработени за случая тениски и обещаха подкрепа за гостите си и в бъдеще.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*