Младежи сътвориха голяма художествена инсталация на спинър

Участници в школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” с ръководител Иван Шуманов към читалище „Младост” направиха художествена инсталация на особено популярната напоследък анти стрес играчка фиджет спинър в неделя, 25 юни, в пространството до заведениеjf „Чардаците” в Туристическата градина.
За няколко часа Благовест Ракитов, Ивето и Лия Боневи, Денис Данев, Кристиян Фъртунов, Яна Йовева, Михаела Сотирова и Рая се потопиха в света на детската забава и творчество и сътвориха оригиналната композиция от естествени материали, която и сега е закачена между две дървета над една от алеите в парка. Спинърът заинтригува и увлече много деца от близкото заведение, които също с желание се включиха в направата на голямото ръчно изработвано творение.
Идеята за този своеобразен художествен празник, както увери Иван Шуманов, е отдавна, но децата и младежите изчаквали подходящо време. Освен спинъра, те запълниха времето си в Туристическата градина и с множество красиви рисунки на амбалажна хартия. В тях подрастващите вплетоха вижданията, очакванията и надеждите си за предстояща цветна лятна ваканция, изпълнена с много позитивни емоции.
„По-малките участници приеха творческата изява като игра, докато по-големите разбраха и усъвършенстваха уменията си за направа на художествена инсталация”, коментира Шуманов. Той благодари от сърце на стопаните на „Чардаците”, които не само са осигурили подходящия терен за своеобразния детски празник, но са и почерпили малките творци и техните ръководители. Самите материали пък са били осигурени от читалище „Младост”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*