Младежи сътвориха шоу на площада /снимки/

Младежко стрийт шоу раздвижи атмосферата на централния площад „Захарий Зограф” на 17 август. В програмата бяха включени надпревари със скейтборд, ролери, сноуборд и ски. Почетен гост бе областният управител Красимир Живков, събитието бе уважено и от председателката на Общинския съвет Ирена Коцева.
В приветствието си кметът Владимир Георгиев изрази желанието на общинското ръководство тази инициатива да се превърне в традиция.
В своеобразния празник участваха самоковската рап група „Либърти”, младата певица Габриела Даганова, Кристиян Гочев с изпълнение на бийт бокс и други млади изпълнители, които пяха и рапираха.
Фокусник пък събра очите на публиката със своите номера. Едва 4-годишният Марто Бойчев прикова вниманието на всички с умелото си управление на скейтборд, с което заслужи трето място в една от дисциплините. Явно малкият Марти е тръгнал по спортните стъпки на родителите си. Баща му, Никола Бойчев, е един от топ-футболистите на „Рилски спортист”, а майката на момчето – Николета, няколко години бе част от женското направление на баскетболния ни отбор.
За победителите в отделните надпревари имаше осигурени награди от фирма „Контрабанда”. Първенците бяха поздравени от зам.-кмета Радослав Стойчев, Аника Милева от „Бороспорт” и Илиян Караджинов от „Бороборд”.
Ето и призьорите в отделните състезания: Ангел Русев, Иван Варошкин и Симеон Митрев; Симеон Митрев, Стефан Вангелов и Марто Бойчев; Петя Петрова, Йоана Христова и Симона Колева; Петър Гьошарков и Даниел Димитров.

Делян Василев
х х х
Повече от два часа продължи в неделя вечер – на 19 август, и концертът на самоковски младежки състави и изпълнители. Събитието на площад “Захарий Зограф” уважи и певец от Хърватия.







Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*