Млади самоковци и швейцарци се сближиха чрез тенис на маса

Швейцарските ученици, които в рамките на две седмици освежават самоковски училища, премериха силите си с български връстници на приятелски турнир по тенис на маса, състоял се на 23 юни в Младежкия дом.
На три маси, специално подготвени от домакините, се проведоха оспорвани тенис битки между „кръстоносците” и ученици от ОПУ „Неофит Рилски” с ръководител Иванка Николова. Проявата нямаше конкурсен характер, но все пак г-жа Николова коментира, че представителите на силния пол от държавата в сърцето на Европа играят по-добре от българите, докато при момичетата съотношението на силите е в наша полза.
„Въпреки езиковата бариера децата се разбират помежду си. Комуникацията е по-лесна благодарение и на нашите гости, които са доста контактни”, обобщи учителката по физкултура в „Н. Рилски”. Тя похвали своите възпитаници, които макар и във ваканция, са се отзовали масово на поканата. Самоковчетата бяха пременени и с нови фланелки – дар от президента на клуба по тенис на маса Кирил Москов.
Главен съдия на срещите бе ветеранът Васил Големинов. Швейцарските младежи получиха грамоти и сувенири с логото на самоковското училище. Двата тима заслужиха и по една отборна купа.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*