Млади самоковци отправиха оригинални коледни и новогодишни послания

Общо 69 самоковски ученици се включиха в първия по рода си конкурс за „Най-оригинално коледно и новогодишно послание”, организиран от уредничката на Младежкия дом Латинка Щъркелова. Първенците в двете възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 8 клас, бяха наградени на 18 декември от зам.-кмета Люба Кленова с календари и лакомства, осигурени от фирмите „Самел-90” и „Си Комерсиал”.
„Смятам, че сте уловили истинския коледен дух”, възкликна Кленова след като чу отличените от журито послания и връчи наградите на победителите. Посланията на подрастващите бяха оценявани от жури с председател Анна Манова и членове Петя Ахчийска, Христо Христов и Делян Василев. Те определиха за най-оригинално посланието на третокласничката в НУ „Станислав Доспевски” Виктория Шукейн. Втори бе съученикът й Александър Василев, а третото място зае второкласничката Катрин Бозова.
Натали Георгиева от 5-а клас на СУ „Отец Паисий” спечели своеобразната надпревара при учениците от прогимназиалния курс. Второто най-добро пожелание, написано с най-красивия почерк, по думите на Щъркелова, бе отправила атлетката Изабел Крамарска, седмокласничка в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Третото място зае ученичката в 6-б клас на „Отец Паисий” Стела Минкова.
„Нека всички хора по земята да се наричат приятели” – трогателно и романтично прозвуча посланието на един от участниците.
Председателката на журито Анна Манова пък сподели впечатленията си, че повечето деца и младежи са наблегнали на семейния уют, топлината, мира и спокойствието в своите послания.
Някои от пожеланията се появиха и като своеобразна украса редом с гирляндите по стените в залата на Младежкия дом, а други бяха дарени заедно с картички на децата от Центъра за настаняване от семеен тип в града ни.
Поощрителни награди заслужиха Виктория Рогачева, Сиана Стойчева, Цветомира Крикорян, Иван Савов, Ванеса Йорданова и Пламен Димитров от СУ „Отец Паисий”; Бойка Калайджийска, Ева Иванова и Анета Вукадинова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”; Делян Кирилов, Росен Гергинов, Габриела Белова и Кристиан Барански от НУ „Станислав Доспевски” и Бранимир Иванов от ОУ „Христо Максимов”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*