Млади художници създадоха приказка от картини

Чудна приказка от картини, сътворени от младите участници в школата по изобразително изкуство на Бойко Павлов, бе показана на изложба на 27 юли. На втория етаж – във фоайето на Градската художествена галерия „Проф. Васил Захариев”, бяха подредени творбите на 11 деца и младежи на възраст от 8 до 17 години.
Тук можете да видите чудесните пейзажи на Анабел, майсторски нарисуваните портрети на известни литературни и филмови герои на Кристиан. Голямо е разнообразието и на представители на флората и фауната, пресъздадени с много любов от младите художници. Специалист в изобразителното изкуство сигурно може да направи подробен анализ на всяко произведение, но за всеки присъстващ е ясно – много старание и въображение са проявени в работата както от младите творци, така и от техния ръководител.
При откриването на изложбата гл. експерт „Култура” в Общината Пепа Георгиева изтъкна, че кметът Владимир Георгиев и Общинският съвет са подкрепили школата за тази лятна експозиция. Бойко Павлов представи всеки от младите творци и добави, че им предава всеотдайно своя опит, знания и умения.
Градоначалникът Георгиев и председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева изразиха удовлетворение от постигнатото от младите художници и обещаха и в бъдеще да оказват съдействие и помощ.
С голямо внимание бе посрещнато поздравлението на художника и почетен гражданин на Самоков Христофор Пейчев, който изказа задоволство от показаното на изложбата, от създадените условия детският талант да се развива и пожела постоянство и нови успехи.
Кметът Георгиев връчи грамоти и подаръци на всички участници в школата – Александра Димитрова, Анабел Хамамджиева, Весела Станкова, Габриела Пиргова, Габриела Сичанова, Константин Димитров, Кристиан Захариев, Кристина Николчова, Радина Огнянова, Рая Панева, Стефания Николова.
Получавайки подаръка на дъщеря си Габи /която отсъстваше/, майката – Виолета Благоева-Пиргова, благодари на кмета и на Общинския съвет, че са обърнати с лице към децата, младите хора и изкуството.
Изложбата може да се посети и днес – петък, 29 юли, преди 16 ч., когато ще бъде закрита.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*