Многофункционална зала в ДГ „Зорница” ще се строи с дарения

Чрез дарителска кампания „Старт за шампиони” се набират средства за строителството на многофункционална зала в детска градина „Зорница”. Идеята на доскорошното ръководство начело с пенсионираната вече Мария Япракова е подета от новата директорка Евелина Големинова, учителките и Обществения съвет към детското заведение.
Нуждата от подобна зала е голяма, тъй като в „Зорница” се обучават над 150 деца на възраст от 3 до 6 години, а часовете им по физическо възпитание се провеждат в неудобно помещение – занималнята. Бъдещата зала ще бъде подходяща и за театрални спектакли и други подобни културни изяви.
По предварителни сведения за изграждане на залата са необходими към 70 хил. лв. Става въпрос за пристройка с площ от около 90 кв. метра към основната сграда. Изготвен е идеен проект и вече се работи по техническото задание, което ще бъде дарение от проектантите.
Поставени са кутии за дарения в самата детска градина. Такива кутии ще се поставят и на различни места в града и района. Вече няколко фирми са подкрепили начинанието. Ще се разчита и на помощ от Общинския съвет – за евентуално предвиждане на средства за залата в местния бюджет за следващата година. През тази година Общината е планирала 170 хил. лв. за ремонт на покрива на детското заведение.
Дарителската сметка в ЦКБ за изграждане на залата е:
IBAN BG40 СЕСВ 9790 8462 1198 01
Код за плащане – 44 51 00
Основание за плащане: „Мултифункционална зала ДГ „Зорница“
Разбира се, парични дарения могат да се правят и в специалните кутии.
За набиране на средства се очаква да помогнат още две планирани изяви – благотворителният базар „От сръчните ръце на мама” – на 31 май от 17 ч. и благотворителният концерт на децата от „Зорница”, който ще се състои в самото навечерие на Деня на детето – на 31 май от 17.30 ч. в читалище-паметник „Отец Паисий”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*