Мобилни групи ще се борят с бракониерите

Т. нар. мобилни групи ще контролират скоро всякакъв вид дърводобив – от граждани и фирми, и ще извършват проверки на превозни средства с дървен материал.
До такова решение се стигна на работна среща, в която участваха кметът Владимир Георгиев, зам.-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, ръководителите на държавното горско стопанство и на Общинското лесничейство, както и представители на Регионалната дирекция по горите, полицията и прокуратурата.
В мобилните групи ще се включат горски и полицейски служители. Групите ще работят през целия дърводобивен сезон – до началото на зимата. Обещанието е гражданите да бъдат информирани за тяхната дейност, за констатираните нарушения и наложените наказания.
Ще се провеждат и периодични срещу между представители на отговорните институции за уточняване и планиране на дейността на групите.
На сегашното съвещание бяха обсъдени законният и незаконният дърводобив в района, както и неотложната необходимост да се противодейства на случаите на бракониерство, които вероятно ще зачестят в края на лятото и през есента, в навечерието на новия отоплителен сезон.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Мистър

    прах в очите е тази глупост.Ще се борят от 08:00 до 17:00 и после се прибират да нанкат.

+ Leave a Comment

*