Момичетата от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” спечелиха Ученическите игри по баскетбол

Отборът на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” спечели финалния етап на Ученическите игри по баскетбол за момичета от 5 до 7 клас, състоял се от 6 до 9 юни в зала „Самоков”.
Нашите момичета не срещнаха съпротива в груповата фаза, където се разправиха със съставите на училищни отбори от Търговище /77:38/, Севлиево /60:20/, Бургас /48:13/ и Благоевград /75:27/. Впоследствие самоковки разгромиха на полуфинал тима на ОУ „Иван Вазов” от Монтана с 67:15, а в спор за трофея надиграха с 59:25 състава на ОУ „Петко Каравелов” от Асеновград.
Шампионките бяха наградени от президента на баскетболния „Рилски спортист” инж. Петър Георгиев, а класиралите се на второ и трето място отбори от Асеновград и Търговище получиха медалите си от кмета Владимир Георгиев и секретаря на „Рилски спортист” Борислав Чилингиров. Индивидуална награда заслужи Ивана Бонева от тима на домакините, която стана реализатор № 1 на турнира.
Благодарение на успеха си отборът на „Митрополит Авксентий Велешки” се класира за световното първенство за ученици, което ще се проведе догодина в Хърватия.
Ръководители на самоковския отбор са Маргарита Маринкова, Ралица Струмина и Васил Аджиков, а тимът е съставен от Анджела АлХусани, Венета Янакиева, Гергана Никова, Даяна Ненкова, Даяна Николова, Ивайла Бакрачева, Ивана Бонева, Ивана Кабадийска, Моника Борисова и Цветина Радойкова.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*