Мотополигон “Ридо” приема кръг от европейския шампионат по мотокрос в неделя

Мотополигон „Ридо” ще приеме в неделя, на 2 юни, четвъртия кръг на европейския шампионат по мотокрос. По традиция състезанието се провежда в памет на почетния гражданин на Самоков и дългогодишен спортен деятел Георги Янакиев. Заявки за участие са подали над 100 състезатели от Гърция, Кипър, Северна Македония, Румъния, Молдова, Турция и България. 
При най-малките състезатели от клас МХ65 лидер е израелецът Офир Цемак, но той ще пропусне тази надпревара и това дава шанс на българските пилоти. Втори е Мирослав Димитров, а трети – Дани Цанков.
В клас МХ85 класирането оглавява Християн Георгиев. Румънският му колега Золтан Ордог е със същия брой точки, но конкуренция тук са и Виктор Бориславов, Мариус Поповичи, Станислав Гошев.
Лидер в клас МХ2 е Алекс Димитров. Македонецът Християн Станкович е втори, а на третата позиция е Виктор Нейчев. Ще участват и Майкъл Иванов, Жулиан Георгиев, Димитър Грозданов, Николай Малинов, Кристиян Иванов, както и някои силни представители на Гърция и Кипър.
В клас МХ1 класирането оглавяват Любомир Васев, Стефан Нейчев и Калоян Илиев. С интерес се очаква и участието на Симон Венев и Георги Гочев.
Григор Царев води в клас МХ пред македонеца Зоран Каранфилоски. Ще им съперничат Николай Колев, Боян Янков, Людмил Александров, Велик Кличуров и др.
В клас МХ Ветеран (МХ40) Васил Стоянов има аванс пред Атанас Петров,  Мартин Тодоров и др.
Свободни тренировки, квалификации и един състезателен манш ще има в събота, на 1 юни. Основната част от стартовете са на 2 юни, когато от 10.30 ч. е и официалното откриване. Цената на билета е 2 лв.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*