Мъжкото направление на „Рилски” – № 3 през сезона

“Рилски спортист” – момчета /14 г./

Момчетата /14 г./ на „Рилски спортист” финишираха на 7-о място в тазгодишните републикански финали в Пловдив. В последния си мач от шампионата възпитаниците на Емил Бонев надиграха „Етър” с 66:52 и така се укрепиха в челото.
Любопитното е, че това е втора победа за самоковци над „болярите” след успеха с 65:57 в груповата фаза на надпреварата. Преди това нашите записаха две победи /над „Академик”-Пд/ и /„Тунджа”-Ямбол/ и две загуби – от „Левски” и „Черно море Евроинс”. В спора за 5-6-о място тимът ни пък падна от „Доростол” с 45:57.
В тази възрастова група конкуренцията е страхотна. Много силно играят „Левски”, „БУБА баскетбол”, „Черно море”, „Шампион 2006” и др.
С поредните спечелени точки в Града под тепетата 14-годишните ни таланти допринесоха за третото място в генералното класиране на мъжкото направление в клуба. Пред „Рилски” в мъжкото направление завършиха единствено шампионът „Левски” и вторият „Черно море”.
В едно условно комплексно класиране за всички възрастови групи в двата пола „Рилски спортист” би заел призовото второ място, непосредствено след „Левски” /както е известно, в женското направление в страната нашите са № 1/.
Финалите в Пловдив бяха последните за сезона в баскетболните среди. Отборите от отделните възрастови гарнитури на „Р. спортист” вече са разпуснати в почивка. Усилия през лятото ще продължат да полагат единствено ангажираните с националните гарнитури момичета и момчета.
Съставът на „Рилски спортист” /14 г./: Павлин Владов, Андрей Маринов, Димитър Попов, Николай Гелов, Мартин Георгиев, Кристиян Петровски, Атанас Ангелов, Мирослав Васов, Иван Генев, Даниел Божилов, Иван Атанасов, Петър Петров.

Генерално класиране в мъжкото направление:
1. „Левски” – 58
2. „Черно море” – 46
3. „Р. спортист” – 38
4. „Шампион 2006” – 37
5. „БУБА баскетбол” – 34
6. „Доростол” /Силистра/ – 26
7. „Тунджа” /Ямбол/ – 24
8. „Овергаз” – 20
9. „Балкан” – 19
10. „Лукойл Академик” – 16

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*